Falles volver

Viu la nostra festa de Falles

destaquem


Les Falles són festes d'origen artesanal dedicades a San José. Els seus orígens a la Comunitat Valenciana es remunten a mitjan S. XVIII, com un simple festeig inclòs en el programa d'actes de la festa de San José (19 Març).

La "Plantà" de les Fallas

Col·locació dels monuments fallers en els diversos districtes, les mascletades: es disparen un gran número de coets en cada districte faller, a les 14.30 h aproximadament, que omplin de soroll i pólvora la ciutat. Les cercaviles: els fallers recorren els carrers ballant gràcies a l'acompanyament de la banda de música de la seua falla.


"Despertaes i mascletaes"

“Les despertaes” (els coets) ens anuncien al matí primerenc que comencen les activitats i els “*mascletaes”(tret de coets), a les 14.30 hores omplin de soroll i pólvora la ciutat i suposen gran part de l'ànima de la festa.

L' Ofrenda

Ofrenda floral a la Mare de Deu dels Desamparats

És un dels principals actes, els fallers visten amb els seus millors vestits i es dirigeixen en processó fins a la Verge amb ramells de flors.

La "Nit del foc"

Castell de focs artificials (nit del 18 Març)

La "Cremà"

Les falles es cremen, i conclou la festa. Primer es cremen les falles infantils, i després les falles de major volum. A Dénia no cremen totes les falles al mateix temps, van cremant-se progressivament. Això permet al turista i resident gaudir de la cremà de diverses falles.

De fet, només cal seguir a la gent, que a peu, es dirigeix de l'una a l'altra falla. “La Cremà” té el seu art: és preferible que la cremà es realitze lentament, que les flames vagen consumint a poc a poc les falles fins que sigavisible l'estructura de fusta de la falla, que es consumirà al final.