Moros i Cristians Tornar

Festa en honor a Sant Roc

del 13 al 16 Agost

La Festa de Moros i Cristians de Dénia, ha sigut declarada Festa d'Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana.

Distintiu que es concedeix a les festes que ofereixen una especial rellevància turística i suposen una valoració de la cultura i tradicions populars valencianes.

Festa de "Mig Any de Moros i Cristians"

del 12 al 26 de febrer


Cada any, just sis mesos abans de la festa principal, celebrem l'ecuador fester o Mig Any . Recordem així que ja han passat sis mesos des de la celebraciól de les festes de Moros i Cristians , i que sols resten sis mesos per tornar a fer-ho al agost.


Programa d'actes


- El 12 de Febrer arranca el concurs de dibuix infantil, l'exposició del qual serà en el Mercat Municipal. El dia 19 s'entregaran els premis d'aquest concurs.

- El 25 de febrer a partir de les 21.30 hores amb la “Nit de Filaes” sota la carpa de Torrecremada

- El 26 de febrer a les 12.00 hores amb la “entraeta” oficial que des del carrer La Via ascendirà per Diana i evolucionarà per Marqués de Campos fins a la Creu Roja.

El mateix dia a les 19.00 hores amb el mateix itinerari la “entraeta” informal.


Mes info

Festa de Moros i Cristians de Dénia

Festa en honor a Sant Roque

del 13 al 16 d' Agost

Els carrers de Dénia s'omplin de moros i cristians a mitjan mes d'agost. Són els participants en les ambaixades, les cercaviles i l'hissada de la bandera.

En el programa destaca el desembarcament i els tocs de diana, així com la Desfilada de Gala, on Moros i Cristians llueixen els seus luxosos trages al so de la música i el pas fester.


La festa de Moros i Cristians es complementa amb les festes en honor a Sant Roc: com mana la tradició, el programa religiós inclou una missa, el repartiment de pa beneït, un dinar de germanor i la processó. Tot organitzat per la Confraria de Sant Roc.

Els actes més significatius són:

  • 13 d’agost: Desembarcament moro, firma de la treva.
  • 14 d’agost: Desfilada de gala infantil.
  • 15 d’agost, dia gran de la festa: Desfilada de gala.
  • 16 d’agost: Parlaments, batalla d'arcabusseria, miracle de la boira, rendició i retreta. Castell de focs artificials.

Llistat de filaes

Bàndol cristià: Hospitalaris, Almogavers, Cavallers, Creuats, Deniers, Marins Corsaris, Mossàrabs i Templaris.

Bàndol moro: Abencerrajes, Alkamar, Almoravides, Amazihg, Amiries, Berebers-Tuaregs, Piratas Berberiscas, Saqaliba i Walies.