Via Verda de Dénia - La Safor Tornar

Ruta de connexió de la Via Verda de Dénia amb la Via Verda de la Safor

(Tram Verger-P. Natural la Marjal-Oliva)

La Via Verda de Dénia finalitza a 1km del centre urbà del Verger. Si seguim el camí asfaltat
per l’antic traçat del ferrocarril arribem a l’edifici de l’antiga estació. Un agradable passeig des d’aquesta localitat, travessant el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, ofereix la possibilitat d’arribar a Oliva i connectar amb l’altre tram, recuperat de l’antiga línia fèrria Dénia-Carcaixent (la Via Verda de Dénia i la Via Verda de la Safor de 7km). El recorregut és totalment pla per un carril bici i per camins rurals en la Marjal poc transitats.
Des de l’antiga estació de tren travessem el centre urbà del Verger fins a l’Av. de València, per a enllaçar amb el carril bici fins a Pego, que discorre en paral·lel a la carretera de l’esmentada població. Després de passar un pont elevat sobre l’autopista i, posteriorment, una gasolinera, ens situem en una llarga recta des d’on es divisa el centre urbà de Pego.

A l’inici de la recta deixem el carril bici a l’altura d’un indicador al costat dret, on creuarem la carretera, i entrem en un camí de terra al costat d’una casa per a travessar el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva. Al principi hem de continuar en paral·lel a un canal durant 400 m per a poder creuar un pont i situar-nos just enfront. L’agradable travessia de la Marjal finalitza quan creuem la passarel·la sobre les comportes del riu Bullent. Arribem en 400 m a la Font Salada, una piscina natural d’aigües termals de reconegudes qualitats salutíferes.

La ruta prossegueix per camins rurals fins al centre urbà d’Oliva, que travessem de sud a nord. A la meitat del recorregut urbà enllacem amb un carril bici que ens porta directament al punt d’inici de la Via Verda de la Safor cap a Gandia.

Descarréga't el plànol