BENEFICIS DEL GOLF volver

El golf és un esport que ens aporta molts beneficis físics i psicològics.

Vols conéixer els seus avantatges per a la salut?

BENEFICIS FÍSICS

-Ajuda a evitar el sobrepés. Mitjançant un exercici tan senzill com caminar a bon ritme podràs controlar el teu pes, ja que en un partit pots recórrer distàncies notables. Es calcula que la despesa energètica d'una sessió de golf de cinc hores està entorn de les 1.400 quilocalories.

-També provoca l'increment del colesterol bo, millora la tensió arterial i prevé l'osteoporosi. En practicar-se a l'aire lliure, oxigena la sang i es potencia la síntesi de la vitamina D.

-És un exercici aeròbic suau molt convenient per als qui no poden realitzar altres entrenaments més exigents. Encara així millora la flexibilitat muscular i la resistència aeròbica.

-El golf permet tonificar braços, esquena, tòrax i abdomen sense que les teues articulacions patisquen.


IMPORTANT

No obstant això, sobretot en les persones majors de 65 anys, cal anar amb compte amb els moviments bruscos o mal executats.

El golf és un esport tècnic, amb un procés d'aprenentatge llarg. Si aprens sense un professor pots tindre lesions derivades per agarrar malament el pal i realitzar de manera errònia el moviment en executar el colp.

BENEFICIS PSICOLÒGICS

-La pràctica del golf té a més un important component de socialitzar: és un esport on es competeix més contra un mateix que davant altres rivals, la qual cosa promou que durant diverses hores fluïsca la conversa i augmente el teu benestar.

-Millora la capacitat de concentració en posar tota l'atenció en cada colp i en els teus propis moviments.

-Redueix els nivells d'estrés, ja que en concentrar-te en tots els elements que influeixen en un bon colp, et permet oblidar els teus problemes diaris.


-Ajuda a combatre i alentir malalties neurodegeneratives, com l'Alzheimer i el Parkinson ja que ajuda a evadir-se d'aquest trastorn amb l'exercici físic i la concentració que implica aquest esport.