BONES PRÀCTIQUES MEDIAMBIENTALS volver


A tots ens agrada gaudir de la natura, conéixer senderes i bonics paratges per on sembla que ningú ha passat abans. Doncs bé, amb un simple gest pots fer que les teues experiències i les dels altres siguen realment satisfactòries.

Cuidem de la nostra Terra per respirar un aire més pur!

EL FEM NO DESAPAREIX A SOLES

Quan generem una mica de fem porta-la amb tu fins al contenidor més pròxim.

PRACTICA ESPORT DE MANERA RESPONSABLE

Siguem responsables i compromesos amb l'entorn. A tots ens agrada arribar a un lloc i tindre la sensació que ningú ha passat per allí, per tant minimitzem el nostre impacte sobre la natura al màxim. En alguns dels nostres espais naturals existeixen espècies de flora i fauna endèmiques!

NO ISQUES DEL CAMÍ SENYALITZAT

Per la teua seguretat i per la de l'entorn, no t'isques del camí senyalitzat i si no ho està no t'isques de la senda, no prengues dreceres, ja que és possible que aconseguim la desertificació de la zona amb el pas de les persones i la desaparició d'espècies de flora endèmiques.


COL·LABORA PER A EVITAR INCENDIS

Evita fumar i si ho fas, porta amb tu un cendrer portàtil i no tires la burilla al sòl. Tampoc tires qualsevol altre objecte que produïsca combustió.

EVITA EL SOROLL

No hi ha res més meravellós que escoltar a la natura. El soroll és una altra forma de contaminació, que ens molesta a nosaltres i també pot alterar el ritme d'algunes espècies de fauna.

EVITA RISCOS INNECESSARIS

En cas de les rutes pel Parc Natural del Montgó, abstindre's de realitzar-les quan hi haja risc de tempesta, boira o elevades temperatures. No hi ha llocs per a refugiar-se.

IMPORTANT:

Davant la situació que estem vivint en relació amb  la COVID – 19, mantingues la distància de seguretat, porta màscares però no les rebutges en la natura, evita les aglomeracions i el contacte amb superfícies, llava't les mans sovint, amb aigua i sabó o utilitza gel hidroalcohòlic.