Camí de la Colònia - Jesús Pobre

INICI: ermita del Pare Pere

LONGITUD: 6.5 km (sols anada). Ruta lineal
DESNIVELL: 230 m
DURACIÓ: 1h 40 min.
DIFICULTAT: MITJANA


Ascendim pel camí de la Colònia i girem a la dreta en la bifurcació, en direcció al Racó del Bou. Al final de l'esmentat camí agafem la senda que puja cap a la dreta.
Ascendim per una zona d'ombria, serpentejant entre antics bancals que arriben a situar-se a més de 100 m d'altura del Camí de la Colònia.

La senda segueix al peu de la imponent Penya de l'Àguila fins que sobrepassem el tossal denominat El Serrallo, on contemplem una magnífica vista cap al vessant sud del Montgó. Agafem la senda a l'esquerra i recorrem uns 200 m en suau ascens fins que arribem al punt més alt de la ruta, on enllacem amb la denominada pista del repetidor. Per aquesta zona de solana iniciem un còmode i agradable descens fins a Jesús Pobre, per on trobarem, de nou, antics bancals de secà.

Creuem la carretera de Jesús Pobre a Xàbia per una zona boscosa de pins, prosseguint per l'Assagador de Cabanes fins a girar a la dreta pel camí de les Basses per a arribar a Jesús Pobre.


ATRACTIUS. Una part del recorregut transcorre per zona boscosa, on predomina el pi blanc, llentiscle, garrofer, la figuera, olivera silvestre, vestigis de l'aprofitament agrícola d'aquest terreny de muntanya.


Una vegada que arribem al coll del Serrallo gaudim de magnífiques vistes als dos vessants de la muntanya i a les valls pròximes. Davant de nosaltres es mostra la silueta de la Serra de Bèrnia, com a teló de fons, els nuclis urbans de Gata de Gorgos i Jesús Pobre, la Vall de Sant Bertomeu. Cap a la dreta la Vall de la Retoria, la muntanya del Cavall Verd amb els tres nuclis urbans de Vall de Laguar, i cap al nord, la serra de Segària, flanquejant el golf de València.


ITINERARI CIRCULAR PEL COLL DE POUS
Una vegada sobrepassat el coll del Serrallo descendim cap a la dreta per la senda que ens porta al coll de Pous. Està situat en una agradable zona boscosa ben conservada, on predominen els pins. Tornarem a Dénia caminant per una zona residencial fins a arribar al nucli urbà de la Pedrera.