Ermita de Sant Joan


FESTES DE SANT JOAN 2017

Descarregar el programa


INFORMACIÓ D´ INTERÉS

L´ermita de Sant Joan és la més famosa de les "Ermites de la Conquesta" del s. XV. Es tracta d´una mostra dels estils Gòtic i Renaixentista. El seu cos  central és d´estil gòtic. Presenta una única nau de planta rectangular, amb la coberta a dos aigües sostenida per dos arcades apuntades de tipus gòtic.


La portalada d´accés la conformen una arcada de mig punt i la façana principal està coronada per una espadenya. La casa de l´ermitany realitza en l´actualitat la funció de sagristía. Està adosada a l´edifici originari i és fruit d´una reforma del ermitori primitiu. És destacable que va servir de refugi, al s.XVII, a la Confraria de "Negres": esclaus africans cristianitzats.


El Pare Pere, en honor al cual hi ha erigida una altra ermita que reb el seu nom, meditaba en este lloc.


ITINERARI

Itinerari a peu:

Dificultat: baixa

Durada: 30 min.

Distància a recorrer: 2 Km.


Iniciarem la nostra passejada des del carrer Diana, ens situarem al Parc Historiador Chabás, en direcció al Parc Natural del Montgó. Arribarem a un encreuament on trobarem un pas a nivell, el creuarem i continuarem pel Camí de Sant Joan. Vorejarem una rotonda i prendrem la segona eixida a la nostra dreta que segueix essent Camí de Sant Joan. Des d’este punt, aproximadament a uns 580 m., trobarem una bifurcació de camins en la que veiem una illa central amb un gran garrofer, prenem el camí de la dreta que segueix essent el Camí de Sant Joan. Seguirem el recorregut uns 600 m. fins arribar  a un encreuament; just davant nostre trobem un camí de pujada anomenat  Camí Vell de l'Ermita, en el qual recorrem uns 100 m. i ens desviem pel camí de la dreta anomenat Camí Nou de l'Ermita. Seguim uns 200 m. sense deixar el camí asfaltat i, al final d’este, a la nostra esquerra tenim l’Ermita. arribats a este punt, podem observar unes precioses vistes de Dénia i voltants fins el mar, que inviten a meditar.


Adreça: Camí de Sant Joan