Ermitatge-Esglèsia de Jesús Pobre

El conjunt consta de dos edificis: el convent (S.XVIII), de propietat particular, i l'església (S.XVII). A l'exterior, el conjunt forma un bloc homogeni.

L'església posseïx planta rectangular, d'una sola nau de quatre trams, amb volta de canó i capelles laterals no comunicades entre si. L'últim tram està format per la capella major (últim quart del S.XVII); es va realitzar després de la nau de l'església i posseïx un estil completament diferent de la resta del temple. L'alçat interior està ordenat amb pilastres dòriques, els capitells de les quals seguixen el mateix model.

El presbiteri major està concebut més com un cambril que com una capella, que es destinava a guardar la imatge de Jesús Pobre.

La imatge de Jesús pobre. De les antigues imatges, només coneixem per fotografia la de Jesús Pobre. Es tracta d'una escultura que representa, en xicoteta escala, a Crist jacent, pertanyent al S.XVIII.

ITINERARI

Comencem el nostre itinerari des de la Plaça Jaume I. Hem de localitzar el carrer Germans Maristes, on veurem, a la nostra dreta, un edifici alt en tons grisos amb finestres fosques (Jutjats de Dénia). Seguirem per este carrer deixant de nou, a la nostra dreta, un pàrquing municipal descobert. Enllacem amb el Camí del Saladar i recorrerem uns 500 m. fins arribar a un encreuament on agafarem la carretera de la dreta cap a l'Avinguda de Xàbia i Gata a Dénia. Recorrem uns 200 m. i girem a l'esquerra prenent la continuació de l'Avg.de Xàbia i Gata a Dénia. A partir d'aquest punt, seguirem per esta carretera durant 1,6 km. Ens trobarem amb un encreuament que indica: a la nostra dreta, La Xara; a la nostra esquerra Jesús Pobre. Ens desviem a la nostra esquerra continuant per la carretera provincial de la Xara a Jesús Pobre recorrent 5,4 km. Trobarem un desviament a la dreta anomenat Avinguda Dénia (Partida a Jesús Pobre), recorrem 0,8 km i ja estem en el poble de Jesús Pobre. Ens dirigim a la Plaça de l'Església i podem realitzar la nostra visita i gaudir de l'entorn en un poble tranquil i hospitalari.

 

Plaza el Convento, 1. Jesús Pobre

Tel.: 630237432