Esglèsia de La Mare de Déu de Loreto o de Les Agustines

El Convent és una fundació de monges agustines descalces de clausura (1604) i no és visitable.

En l'època en què es va inaugurar l'església Dénia era Marquesat, sent Marqués de Dénia, D. Francisco Sandoval i Rojas, també Duc de Lerma i favorit del Rei Felip III. El convent fou inaugurat en presència del Rei Felip III, el Duc de Lerma, destacades personalitats de l'alta noblesa, clero, etc.

El conjunt arquitectònic està compost per: Església, claustre i ala meridional del claustre. Es pot accedir a la xicoteta església, construïda posteriorment (segona mitat del S. XVII), dins de l'horari d'activitats litúrgiques. L'església fou alçada sobre el lloc on es trobava l'antiga ermita de la "Mare de Déu de Loreto".

L'exterior és auster i mesurat. Tan sols dos portades trenquen la seua monotonia. La principal es troba al Carrer Sant Narcís i la lateral en el de Loreto, les quals mostren esvelts arcs de mig punt flanquejats per pilastres dòriques. La porta del carrer Sant Narcís mostra també carrers de pedra de mars. La seua planta és de creu llatina inscrita en un rectangle amb capelles que no es comuniquen entre si i un ample creuer amb cúpula sobre petxines. Es cobrix amb volta de canó amb llunetes i les capelles amb volta esvanida. L'alçat està constituït per pilastres dòriques, reconstruïdes després de 1939.

A l'altar major es troba el retaule de la Santíssima Sang. També contemporània és la imatge de la Mare de Déu dels Dolors, tallada en fusta de Melis a principis de 1941

 

C/ Sant Narcís, 3

Tel.: