Esglèsia de Nostra Senyora de  L'Assumpció

Estructura i interés

D'estil barroc mesurat (S. XVIII).

Té planta de creu llatina inscrita en un rectangle. En l'exterior destaca la fornícula venerada que es troba sobre la porta de la capella del Roser, la qual conté una imatge de Sant Roc de factura moderna. A l'interior de l'església destaquen les imatges de la Mare de Déu -una imatge policromada de l'Assumpció-, i, als costats, els sants Vicent Ferrer i Vicent Màrtir, els dos patrons de València.

La construcció es troba coberta a mode de dos aigües,

Destaquen també les pintures al fresc de finals del S. XVIII que es poden observar en la petxina de la cúpula i en el creuer, així com la

resaltant-hi la cúpula central, coberta amb teules blaves i descansant sobre un tambor octogonal. La planta de l'església mostra una contundent creu llatina circumscrita en un rectangle i la nau es desenvolupa en 4 trams i coberta amb una volta de canó amb llunetes, a més de capelles laterals rematades amb cúpules circulars. També sorprén l'ampli creuer amb cúpula de mitja taronja.taula del S. XVI amb la figura de Sant Vicent Ferrer i la creu processional de mitjan del S. XVII.

Nota Històrica

S'alça en el lloc on era l'antiga ermita de Sant Roc, l'hospital i algunes cases. Va patir importants danys durant la Guerra del Francés, la Guerra de la Independència i fou reconstruïda en 1939.


Plaça de la Constitució s/n

Tel.: 96 578 01 76