Final de les Rotes- Port de Xàbia


INICI: final de les Rotes. Pel carrer de la Via Làctia s'ascendeix a la torre del Gerro.
LONGITUD:  8,8 km (només anada). Ruta lineal
DESNIVELL: 184 m
DURACIÓ: 2h 55 min.
DIFICULTAT: MITJANA

ACCESSIBILITAT: al final de les Rotes s'arriba pel passeig situat al costat de la platja de la Marineta Cassiana. Caminem direcció sud i, a continuació, trobem cales rocoses els fons marins de les quals alberguen una gran riquesa de flora i fauna. Una vegada que arribem al final del passeig de les Rotes, podem divisar la torre de vigilància del Gerro, la qual indica el final del tram ascendent de major pendent en la ruta.

En pocs quilòmetres de recorregut gaudim d’una gran varietat de paisatges i vistes panoràmiques de la costa de les Rotes, Dénia, el golf de València, la Badia de Xàbia, el Montgó, fins i tot, les illes d'Eivissa o Mallorca en dies clars.

Aquesta ruta travessa les Planes, plana que s'endinsa en la mar, sobre els abruptes penya-segats del cap de Sant Antoni. La senda transcorre per zones de matoll, bosc i antics bancals de cultiu abandonats. En les Planes destaquen “Els Molins” de vent, que aguaiten la badia de Xàbia, l'àrea recreativa de la Plana de Sant Jeroni, i el mirador pròxim al far.

Una altra opció per a accedir al final de les Rotes, és utilitzar el servei d'autobusos urbans, Autobusos Dénia (Tel. 966421408) en el port de Dénia.

Tornada a Dénia. De març a octubre hi ha servei de vaixell entre Dénia i el port de Xàbia, i es pot completar la ruta tornant a Dénia per la mar (Mundo Marino, Tel. 966423066).
La tornada amb vaixell és un agradable final de ruta, admirant des de la mar els impressionants penya-segats, amb coves i altres formacions rocoses.
Des del vaixell reconeixem sense dificultat el traçat de la ruta que hem realitzat caminant. Naveguem sobre aigües declarades Reserva Marina per la seua enorme biodiversitat. Tota la fauna marina que podem trobar en 518 km de costa de la Comunitat Valenciana està també en aquestes aigües davant del cap de Sant Antoni.

Una altra opció és tornar amb autobús des de Xàbia. Autobusos Carrió, Tel. 965581036