Les Rotes- Torre del Gerro

Cales rocoses i antiga torre de vigilància

DESCRIPCIÓ: passejada amb la mar al costat, vorejant la costa rocosa de les Rotes. La ruta és un passeig freqüentat per nombrosos vianants, per la qual cosa els ciclistes deuen minvar la velocitat en els trams no motoritzats. 10km/h.

ATRACTIUS: passeig junt a la platja de la Marineta Cassiana, d’aigua càlida i poc profunda. A l’estiu, compta amb zona de bany adaptat, amb diversos serveis per a persones amb mobilitat limitada.

A continuació, trobem cales rocoses amb composicions capritxoses que ofereixen contrasts agradables de colors. Observació d'aus marines. Els fons marins alberguen una riquesa gran de flora i fauna, cosa que va justificar la declaració del cap de Sant Antoni com a reserva marina.

Hi ha tres zones a les Rotes declarades com a microreserva, ja que hi creixen plantes endèmiques, que només es troben en punts molt concrets (mireu els panells informatius).

La torre de vigilància del Gerro s'ataülla des del passeig i indica el punt final de la ruta. Des d’allí es contempla una panoràmica excel·lent de Dénia i la costa de les Rotes.

  • INICI: Rotonda de l’escullera sud.
  • LONGITUD: 5km.
  • DESNIVELL: Pla mentre voregem la costa, excepte rampes en els encreuaments de barrancs. A partir del km 4, s'inicia la pujada a la torre del Gerro, situada a 130m d'altura sobre el nivell de la mar.
  • DIFICULTAT: Baixa
  • SÒL: Passeig amb taulells, asfalt, camí de terra i camí empedrat segons trams. Alguns compartits amb vehicles de motor.
  • ACCESSIBILITAT: Limitada en alguns trams. Apte per a cadira de rodes al passeig de la Marineta Cassiana o trossos d'asfalt i terra. Més dificultat en tram empedrat i no apte en encreuaments de barrancs i pujada a la torre del Gerro.