PER QUÈ PRACTICAR CICLOTURISME A DÉNIA volver

beneficis del ciclisme

En quant als beneficis per a la salut d'aquesta activitat, encara que molts son ja coneguts, destaquem alguns dels principals com: 

- Millora la circulació

- Enforteix el cor

- Millora el to muscular

- Redueix els nivells de colesterol i greix

- Enforteix el sistema inmunològic

- Millora la oxigenació del cervell i la coordinació

- Augmenta la capacitat pulmonar i redueix els nivells d'estrés, etc.

perquè vindre a Dénia i als seus voltants

Ens trobem a una zona privilegiada per al ciclisme. El nostre clima mediterrani amb temperatures suaus a l'hivern i aproximadament 300 dies de sol a l'any ens permet rodar durant tot l'any. A més, comptem tant amb camins i senders en entorns naturals (per a principiants i aficionats a les passejades amb bici: en família, amb amics, etc.) i amb una xarxa de carreteres en perfecte estat i amb poc trànsit la major part de l'any. Tot això fa que Dénia sigua una destinació òptima per a gaudir d'aquest apassionant esport.

En aquesta web veuràs rutes per als dos perfils de cicloturistes:

1) Rutes de dificultat baixa. Que recorren entorns com la Via Verda (entre tarongers i ametllers), Les Rotes (al costat de les cales rocoses i als peus de la Reserva Marina) i la Torre del Gerro (Torre guaita renaixentista, amb espectaculars vistes), la muntanya Montgó (Parc Natural amb precioses vistes), etc.

2) Rutes per a ciclistes de carretera: Un total de 16 rutes, amb diferents dificultats que recorren la comarca de la Marina Alta (amb valls, muntanyes, pobles, …) i altres àrees properes. La ruta més curta és de 38,84 km i la més llarga de 161,39 km. Totes elles començen i acaben a Dénia, recorrent àrees com la Vall de Gallinera, la Vall de Laguar, el Coll de Rates, la Vall del Pop, el Pla de Petracos, el Port de Bèrnia, l'embassament de Beniarrés, el port de Tudons, etc.

què he de saber sobre la zona (ciclisme carretera)

1. La província de l'Alacant és una de les més muntanyoses d'Espanya, per la qual cosa la major part de les rutes són un pujada i baixada contínua. Les úniques zones planes són: la costa en direcció a València i una gran plana cap a l'interior conformada per diversos pobles amb els seus camps de tarongers coneguda com la “Retoria”.

2. Totes les nostres rutes són circulars partint de la localitat de Dénia, on ens trobem al nivell del mar. Per tant, cal tindre en compte que, per norma general, el primer tram de cada volta serà de pujada per després a la tornada tornar a baixar.

3. Com molts llocs de costa, en determinades èpoques com a l'estiu o Setmana Santa hi ha un increment notable de població. Per això, en aquests períodes recomanem evitar les rutes que discorren principalment per la costa (rutes 6 i 12).

4. Com hem esmentat anteriorment en aquesta zona es pot rodar tot l'any. Però, cal saber que en els mesos d'estiu (juliol i agost) són molt calorosos, per la qual cosa si no està acostumbrat a aquestes condicions de calor i humetat, és aconsellable evitar rodar a les hores centrals del dia.